söndag 10 juli 2011

Kämpa på, ge aldrig upp!

Snart rullar ljudet åter vid en av båtbussens hållplatser. Ägnade gårdagen åt montage och tillverkning. Tillverkning i form av en anpassad (för upphängning i träd..!) plåtlåda för spelaren. Lyckligtvis har jag lite plåtslagarkunskaper i bagaget... Jag tror på att allt man lär sig, får man någon gång nytta av. I stort sett vad det än må vara. Så har det varit för mig. Eller har jag kanske anpassat det jag gör till mina kunskaper..?
  Den här gången blir uppsättningen annorlunda. Inga klippta kablar här, då får man verkligen jobba för det, och dessutom är bevakningen annorlunda, insynen mycket bättre. Det som ännu återstår är att lösa strömförsörjningen. Igen... Det finns en liten stuga på platsen - vid Café August i Karlstad. Men vem förfogar över den..? Ett detektivarbete... Skulle kunnat gå fort om jag inte just nu varit skickad till Hagfors för mitt dagjobb... Men man får göra det man kan, så bra det bara går. Egentligen går allt att lösa, det bara lite längre tid.


  Jag kan inte leva på enbart konsten, färre kan det än som säger att de kan. Jag förstod det mycket väl, när jag beslöt mig för att satsa på det, ta ett studielån och försöka. Det är få förunnat att verkligen kunna leva på det, trots konsthögskoleexamen. Vilket jag inte har. Men det jag däremot har är målvedvetenhet och brinnande passion för konst. Det har inte alla. Inte ens om de har gått på konsthögskola... Det sas för ca 10 år sedan att mindre än 10% av de som lämnar konsthögskolorna klarar att försörja sig på konst.. Undrar hur det är nu. Med tanke på den pågående kulturella nedmonteringen, utförd av vår högerallians.
  Jag önskar alla som försöker ett stort lycka till. Det är tufft. Och Ni behövs. Kämpa på, ge aldrig upp!

2 kommentarer:

  1. Fint att höra Jörgen! Hoppas verkligen, verkligen att installationen får vara i fred nu. Bra kämpat!

    Apropå att leva på sin konst och så: jag lyssnade på Karin Broos' sommarprogram i P1 idag (via nätet härifrån Paris) - jättefint program! Inte mycket i hennes liv är likt mitt, men jag blev inspirerad av henne... vilket jag även blir av dig! Nu vill jag bara mååååla... :)

    SvaraRadera
  2. Tack!

    Ja, Karin Broos är en vis kvinna...

    SvaraRadera